9 листопада 2021 року, у День української писемності та мови відбудеться радіодиктант національної єдності, який транслюватимуть на загальнонаціональному телеканалі «UA: Перший», регіональних суспільних мовниках, ютуб-каналі «UA: Перший» та на фейсбук-сторінках Суспільного мовлення, телеканалу «UA: Перший» і регіональних філій Суспільного. Традиційно радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях «Українського радіо» та радіо «Культура». Початок о 10.00 годині.

  Інформуємо про те, що 25 жовтня 2021 року наказом Міністерства економіки України затверджено зміни до національного класифікатора професій ДК 003:2010.

  Нормативний акт враховує системні зміни у сфері освіти, спричинені прийняттям низки законів України, зокрема «Про освіту», «Про вищу освіту», «Про фахову передвищу освіту», «Про повну загальну середню освіту», а також розвитком і потребами освітнього ринку праці.

  Принциповими новаціями є включення освітньої кваліфікації за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти до розділу «Професіонали» та остаточне прирівняння на ринку праці освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста і молодшого бакалавра.

  Змінами скасовуються застарілі, а також затверджуються нові назви кваліфікаційних угруповань і професійні назви робіт, що не відображені в номенклатурі посад освітянського ринку праці, а також вносяться зміни в опис розділів класифікації професій.

Український центр оцінювання якості освіти затвердив характеристики сертифікаційних робіт ЗНО, що визначають особливості тестів з кожного предмета.

   Інформація про особливості тестів з різних предметів допоможе майбутнім учасникам тестування при підготовці до іспитів.

   Зокрема, характеристика кожного тесту визначає його структуру, кількість та типи завдань, час на виконання завдань, кількість балів, що можна отримати, правильно виконавши всі завдання тесту.

   Загалом структура тестів з більшості предметів залишилася незмінною.

   Водночас зміни стосуватимуться тесту ЗНО з математики. Зокрема, тест профільного рівня з математики відтепер міститиме 32 завдання замість 34. Також буде скорочений час на роботу над тестом з 210 до 180 хвилин.

   Окрім того, незначних змін зазнала структура тесту з хімії, який у 2022 році складатиметься з 50 завдань замість 52.

                                 ПІДГОТОВКА ДО ЗНО: ОСОБЛИВОСТІ ТЕСТІВ У 2022 РОЦІ

 

ПУБЛІКАЦІЇ

КАЛЕНДАР ПУБЛІКАЦІЙ

« Листопад 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30