Здорові і безпечні умови праці передусім!

Автор 04 лист.,2021

  03 листопада 2021 року в управлінні освіти була проведена онлайн-нарада щодо порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці та надання пільг та компенсацій працюючим у несприятливих умовах. На онлайн-зустрічі були присутні як керівники закладів та установ освіти Вараської міської територіальної громади, так і відповідальні особи з охорони праці у цих закладах.

   Спеціаліст управління освіти Галина ХОНДОКА звернула увагу на те, що правовою основою для проведення атестації робочих місць за умовами праці є чинні законодавчі та нормативні акти з питань охорони і гігієни праці, Списки виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

   Наголосила, що атестація проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначається наказом по підприємству, установі або організації у строки, передбачені колективним договором, але не рідше одного разу на 5 років.Робоче місце вважається атестованим з дати видання наказу підприємства  “Про результати проведення атестації робочих місць за умовами праці”. Перелік робочих місць з пільговим пенсійним забезпеченням затверджується наказом  по підприємству, організації і зберігається протягом 50 років.

   Разом з тим слід зауважити, що за результатами атестації робочих місць визначається не лише право працівників на відповідні пільги, а й розробляються заходи щодо поліпшення умов праці та оздоровлення працівників, у т.ч. організаційні, технічні, економічні та соціальні заходи, передбачені колективним договором щодо поліпшення умов трудової діяльності на виробництві. Також за рахунок коштів роботодавців можуть встановлюватись інші пільги та компенсації, не передбачені законодавством.

   Учасники зустрічі активно приймали участь в обговоренні питання щодо підготовчого етапу проведення атестації, правильного оформлення результатів атестації.

   За підсумками наради усі учасники отримали методичні матеріали, які допоможуть у підготовці та проведені атестації робочих місць в закладах та установах освіти.

 

   Спеціаліст І категорії управління освіти

Галина ХОНДОКА

Читали 218 разів Останнє редагування 04 лист.,2021
Оцініть матеріал!
(0 голосів)
Авторизуйтесь, щоб мати можливість залишати коментарі

ПУБЛІКАЦІЇ

КАЛЕНДАР ПУБЛІКАЦІЙ

« Березень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31