15 березня, в кабінетах учасників сертифікації розміщено результати першого етапу сертифікації вчителів початкової школи 2021 року – незалежного тестування фахових знань та умінь.

Учасники першого етапу можуть завантажити картки результатів та сканкопії своїх бланків відповідей. Максимальна кількість балів, яку можна було набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, – 100.

Учасників сертифікації, які за підсумками незалежного тестування набрали менше 60% від максимальної кількості балів, вважають такими, що не пройшли тестування, і не допускають до участі в наступному етапі сертифікації. Інформацію про допущення чи недопущення учасника сертифікації до участі в наступному етапі також розміщено в кабінеті учасника.

Додатково до встановлених карантинних заходів, враховуючи зростання показників захворюваності та рішення регіональних комісій ТЕБ та НС, спільні МОН і МОЗ рекомендації передбачають запровадження додаткових обмежень при "жовтих" та "помаранчевих" рівнях епідемічної небезпеки. Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Зокрема, пропонується переводити на дистанційне навчання учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

"Передусім ці обмеження варто застосовувати на адміністративно-територіальних одиницях, де перевищено епідемічні пороги на грип та ГРВІ, а також там, де фіксується значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби", - зазначив Сергій Шкарлет.